martes, 29 de marzo de 2016

Reflexió sobre Estirpar la teranyina

Estripar la teranyina és una novel.la juvenil escrita per M. Carme Roca, que tracta un dels temes que està al centre de la mirada de la nostre societat, i en concret, del món educatiu: el maltractament de gènere o violència masclista en relacions adolescents.

L'alumne de tercer d'ESO Alicia Aeneas, amb motiu de la visita de l'escriptora al nostre centre, va llegir el següent text per tal de donar la benvinguda a tan esperada escriptora:

ESTRIPAR LA TERANYINA:

Recordo perfectament la reacció que vaig tenir en veure aquesta portada , encara que no pogués esbrinar del tot el tema del llibre només amb el títol i la fotografia es reflecteix molt bé el tema.

I és que vivim en una societat on ens envolta el masclisme, la violència de gènere, l’agressivitat i un munt de coses dolentes. I no només una violència física , també una gran violència psicològica, en la que moltes persones, com ara l’Abel, en són expertes. La violència física , no tan utilitzada per l’Abel, inclou la força, el poder físic, o amenaces, que desemboquen en lesions, mort, seqüeles psicològiques, o un mal comportament.

En canvi, l’ Abel, l'antagonista d'aquesta novel.la, és un expert en la violència psicològica. La pobre Berta, enamorada pels encants de l’Abel, no va saber veure, ni ella ni ningú, la maldat que portava l’Abel a dins. Se'n va adonar quan ja era massa tard,  afligida entre amenaça i amenaça , el seu do per fer-te sentir inferior a ell, menys important, i fer-te creure que ell és el millor; molt superior a tu.

Encara que una violència física deixi marques visibles i dolor,quan hi ha una agressió verbal, intenten agredir a lo més profund ,intenten arribar al teu punt més sensible i ferir-te només amb paraules.

El bulliyng, un tipus de violència psicològica, és d’ entre tantes ,una de les agressions verbals més comunes entre els adolescents. I doncs hi ha gent que no s’adona del mal que pot arribar a fer només amb paraules.

Aquesta és una petita reflexió d’una noia de 14 anys inspirada en un llibre de l’escriptora Maria Carme Roca, que intenta que us doneu compte que aquest tema ens envolta, que aquestes violències ocorren durant el dia a dia, i que mai sabem si una persona del nostre voltant està passant per això.

Alicia Aeneas

No hay comentarios:

Publicar un comentario