viernes, 10 de marzo de 2017

Taller Oliver Twist

El passat 17 de febrer, els alumnes de 1r de la ESO vam participar en un taller sobre el llibre Oliver Twist, una de les novel·les més famoses de l'autor anglès Charles Dickens.


Representants de l'editorial Vicens Vives van preparar un taller molt dinàmic i lúdic en el qual els alumnes havien de participar. En arribar, ens vam haver de dividir per grups de 5 o 6 persones i ens van assignar una imatge en la qual hi havia un objecte revolucionari de l'època en que Oliver Twist es va publicar. Vam recordar que es tracta del segle XIX, època de la Revolució Industrial on van apareixer multitut de màquines gràcies a l'aparició de les fàbriques i mitjans de transports impulsats pel carbó o el vapor i nous medis de comunicació, com el telègraf.
 Molts d'aquests invents no els coneixiem ja que, en l'actualitat, no els fem servir. No obstant això i com prèviament haviem treballat el llibre a l'assignatura de castellà, vam saber respondre a les preguntes que ens anaven fent. Després d'aquesta activitat, vam haver de dibuixar alguns dels personatges del llibre i, a continuació, els vam presentar a la resta del grup per a què adivinessin de qui es tractava.
 Per últim, vam finalitzar el taller amb uns fragments de les diferents versions que s'han fet al cinema d'aquesta novel·la. Ens van sorprendre molt les diferents visions de cada director i, també, les diferències que hi ha entre les pel·lícules dels segle passat i les més contemporànies.
Va ser una activitat molt divertida en la que vam aprendre més sobre el segle XIX.

No hay comentarios:

Publicar un comentario